În data de 06.09.2023 s-a publicat lista instalatorilor validați. Bineînțeles, suntem instalator validat și în sesiunea 2023 a programului AFM. Ne puteți găsi în listă la pozitia 130 sub numele complet: PRIMA ELECTRO CONSTRUCT SRL

În această etapă, vă alegeți instalatorul în aplicația AFM, urmând instrucțiunile din acest document.

Dupa ce selectați PRIMA ELECTRO CONSTRUCT SRL din lista instalatorilor validați, echipa noastră analizează documentele încărcate în maximum 30 de zile de la selecție. Ulterior, AFM publică listele de dosare aprobate. Din acest moment, demarează perioada de 12 luni pentru implementare.

De ce sa ne alegeti pe noi?

 • Avem sute de sisteme instalate pe toate tipurile de acoperis –  vezi aici portofoliul
 • Avem atestate ANRE tip C1A si C2A – Societatea noastra este autorizata ANRE pentru proiectarea si executarea lucrărilor de instalatii electrice pana la tensiunea nominală de 20kV
 • Avem echipe proprii pentru instalari – Toate montajele sunt efectuate de catre angajatii Energis, personal calificat si autorizat ANRE. Durata unei instalari este de 1-2 zile pentru sistemele pana in 10kW si 2-4 zile pentru cele peste 10kW, in functie de complexitatea lucrarii.
 • Intocmim si depunem dosarul de prosumator
 • Masuram gratuit priza de pamant si eliberam buletinul PRAM
Ce echipamente folosim?
 • Panouri Canadian Solar ultima generatie CS6L-450MS, 450W – descarca aici fisa tehnicaGARANTIE 25 de ani
 • Invertoare Huawei – GARANTIE 10 ani
 • Smartmeter Huawei – acest dispozitiv va ofera posibilitatea sa folositi sistemul fotovoltaic limitand injectia in retea pana se emite certificatul de racordare si deveniti prosumator
 • Structura de sustinere K2 Systems (Germania) sau Clenergy (Australia)
 • Cablu solar de 6mm
 • BMPM sau BMPT inclus in pret
Oferta noastra de pret
Acoperis inclinat tigla metalica, tabla faltuita sau tigla ceramica
 • Acoperis tip terasa (cu contragreutati – fara penetrarea membranei)
 •  

Formular Casa Verde Fotovoltaice 2023


Te rugam sa completezi formularul de mai jos, iar unul dintre consultantii nostri te va contacta pentru a iti oferi toate detaliile necesare.


Vineri, 13 ianuarie 2023, s-a publicat în Monitorul oficial Legea 39/2023, prin care scade de la 19% la 5% taxa pe valoare adăugată (TVA) la pompele de căldură, panourile fotovoltaice și panourile solare termice.

Prin derogare de la Codul fiscal, ce spune că modificările aduse acestuia prin lege intră în vigoare în termen de minimum șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, măsura de față va intra în vigoare în trei zile de la oficializare, adică din 16 ianuarie.

Scopul declarat al legii este „reducerea consumului de energie electrică și a dependenței consumatorilor față de volatilitatea pieței de profil”.

Mai exact, lista bunurilor și serviciilor pentru care se aplică cota redusă de 5% se extinde cu „livrarea și instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență (…) destinate locuințelor, după cum apare în noua lege.

Cea mai importantă modificare este faptul că această cotă redusă de TVA de 5% va fi aplicată doar panourilor fotovoltaice și pompelor de căldură instalate de către persoane fizice și de către administrația publică.

Firmele au fost excluse de la cota redusă de TVA, deoarece acestea nu apar în directiva europeană, iar România ar fi riscat probleme la Comisia Europeană, a declarat pentru Economedia Cristina Prună, deputat USR, inițiator al proiectului și al amendamentului.

Numărul celor care vor să îşi alimenteze casele folosind energia verde este tot mai mare. În 2019, în România erau 300 de producători de energie verde, acum ANRE estimează că ar fi 30.000.

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibu lum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

× Scrie-ne!