Finantare prin AFM

Ce iti putem oferi in calitate de instalator validat in programul de finantare?

1

Sistemul fotovoltaic în configurație completă și eligibil pentru finanțare, compus din:

2

Servicii de consiliere, proiectare si documentare:

Care este valoarea finantarii?

90% din valoarea cheltuielilor eligibile este finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu, în limita sumei de 20.000 lei.

Diferența este suportată de beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Câtă energie îți poate produce sistemul fotovoltaic de 3kW?

În funcție de zona geografică în care va fi instalat sistemul fotovoltaic, acesta va genera anual energie totală de aproximativ 4000 kWh, ceea ce înseamnă o producție medie de 333 kWh/lună. Însă, producția de energie variază și în funcție de anotimp: vara, sistemul poate produce până la 480 kWh/lună, pe când iarna nu va produce mai mult de 150 kWh/lună.

Etapele proiectului de finanțare

Documente necesare pentru înscrierea în programul de finanțare

NOTE

Unde se pot instala panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice pot fi amplasate pe orice tip de acoperiș. Pentru a beneficia de randament maxim, unghiul de înclinare ideal ar trebui să fie de 30°, cu orientare către sud. Trebuie să te asiguri că panourile nu vor fi umbrite de obstacole (copaci, alte clădiri mai înalte, coșuri de fum etc). Randament apropiat pot avea și panourile montate pe acoperișuri orientate către Est sau Vest. Spațiul necesar montajului pe acoperiș a sistemului de 3 kW este de aproximativ 20 mp.

Nu ai posibilitatea sa le instalezi pe acoperiș? Poți opta pentru montajul acestora la sol, caz în care suprafața ocupată va fi mai mare.

Suport clienti
× Scrie-ne!