Sisteme fotovoltaice rezidentiale

Energie gratis de la soare

Alegând să devii un prosumator, vei beneficia de avantajul de a consuma prioritar propria energie. Prin obținerea unui nivel ridicat de autoconsum în timpul zilei, investiția într-un sistem fotovoltaic devine cea mai înțeleaptă alegere.

mod de lucru

Ce servicii oferim?

Consultanta tehnica si dimensionare

Consultanta tehnica si dimensionare

Concepem un sistem personalizat pentru proiectul tău.
Proiectare si autorizare

Proiectare si autorizare

Ne ocupam de intocmirea si obtinerea tuturor documentelor necesare pentru a deveni prosumator.
Instalare si punere in functiune

Instalare si punere in functiune

Toate instalarile vor fi efectuate de catre personalul nostru autorizat.
Garantie si mentenanta

Garantie si mentenanta

Monitorizăm sistemul, diagnosticăm și intervenim când este necesar

Solicită o ofertă personalizată

Te sunăm în cel mai scurt timp pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru casa ta.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

De ce noi?

Suntem o companie care ofera solutii profesionale de inalta calitate in domeniul energiei alternative – sisteme fotovoltaice si solutii in domeniul instalatiilor electrice civile si industriale, detinand atestate A.N.R.E. tip C1A si C2A.

Proiect la cheie

Ne ocupam de toate fazele proiectului, de la consultanta si livrarea echipamentelor pana la instalare, punerea in functiune si obtinerea calitatii de prosumator

Echipamente premium

pe care le importam de la cei mai importanti producatori la nivel international
- invertoare Huawei
- panouri Canadian Solar ultima generatie CS6L
- structura sustinere din aluminiu K2 Systems (Germania) sau Clenergy (Australia)

Instalarea

Toate montajele sunt efectuate de catre angajatii Energis, personal calificat si autorizat ANRE. Durata unei instalari este de 1-2 zile pentru sistemele pana in 10kW si 2-4 zile pentru cele peste 10kW.

Experienta

In anul 2022 am instalat peste 800 de sisteme, cu puteri intre 3 si 400kW, pe toate tipurile de acoperis

Atestat ANRE tip C1A

pentru proiectare de linii electrice, aeriene sau subterane, cu tensiuni nominale de 0.4 kV - 20 kV si posturi de transformare cu tensiunea nominala superioara de cel mult 20 kV

Atestat ANRE tip C2A

pentru executare de linii electrice, aeriene sau subterane, cu tensiuni nominale de 0.4 kV - 20 kV si posturi de transformare cu tensiunea nominala superioara de cel mult 20 kV

Cateva din sistemele instalate

De ce sa iti montezi panouri fotovoltaice?

Există mai multe motive pentru care să îți montezi panouri fotovoltaice pe casa ta. Iată câteva avantaje majore:

 1. Economisirea banilor pe termen lung: Instalarea panourilor fotovoltaice îți permite să produci energia electrică necesară pentru casa ta. Aceasta înseamnă că vei reduce semnificativ factura de energie electrică sau chiar să o elimini complet. În timp, economiile pe care le obții din producerea energiei tale vor compensa investiția inițială în panouri fotovoltaice.

 2. Protejarea mediului înconjurător: Panourile fotovoltaice generează energie electrică prin convertirea luminii solare în electricitate. Ele nu produc emisii de gaze cu efect de seră sau alte poluante. Prin utilizarea energiei solare, contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului și la lupta împotriva schimbărilor climatice.

 3. Independență energetică: Atunci când deții propriul sistem de energie solară, devii mai independent din punct de vedere energetic. Nu mai ești atât de dependent de furnizorii de energie și fluctuațiile prețurilor energiei electrice de pe piață. Panourile fotovoltaice îți permit să produci energia de care ai nevoie chiar pe acoperișul casei tale.

 4. Creșterea valorii proprietății: Instalarea panourilor fotovoltaice poate crește valoarea casei tale. Aceasta se datorează avantajelor financiare pe termen lung pe care le oferă sistemul de energie solară. Proprietățile cu panouri fotovoltaice sunt considerate mai atractive pentru cumpărători, ceea ce poate duce la o creștere a valorii de revânzare a casei tale.

 5. Reducerea sau scutirea de impozit pe clădire: În Romania, in functie de localitatea de domiciliu, unele primarii acorda o reducere sau o scutire de impozit pentru cladirile care au un sistem fotovoltaic montat.

 6. Durabilitate și rezistență: Panourile fotovoltaice sunt proiectate să fie durabile și rezistente în fața condițiilor meteo variate. Majoritatea panourilor au o durată de viață de peste 25 de ani și necesită puțină întreținere în timpul utilizării.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să iei în considerare montarea panourilor fotovoltaice pe casa ta. Înainte de a lua o decizie, este important să evaluezi costurile inițiale, locația casei tale și potențialul solar.

-> Afla cum sa devii prosumator

Cum funcționează un sistem fotovoltaic

Într-un moment în care prețul energiei electrice a ajuns la un maxim istoric, iar prețul panourilor fotovoltaice a ajuns la un minim istoric, vă invităm să descoperiți cum puteți transforma gospodăria dumneavoastră într-un producător de energie electrică mai degrabă decât un consumator pasiv.

Un sistem fotovoltaic funcționează prin utilizarea panourilor solare fotovoltaice pentru a converti energia luminoasă provenită de la soare în energie electrică utilizabilă. Iată pașii de bază prin care funcționează un astfel de sistem:

 1. Captarea energiei solare: Panourile solare fotovoltaice sunt alcătuite din celule solare, de obicei fabricate din siliciu cristalin. Aceste celule absorb lumina solară și o transformă în electricitate. Suprafața panourilor solare este proiectată pentru a maximiza captarea luminii solare.

 2. Conversia luminii în curent electric: Lumina solară generează un câmp electric în celulele solare, datorită proprietăților semiconductoare ale siliciului. Acest câmp electric creează un curent continuu de electroni în interiorul celulelor solare.

 3. Sistemul de întrerupere și control: Curentul electric generat de panourile solare este direcționat către un invertor solar, care convertește curentul continuu (CC) în curent alternativ (CA). Curentul alternativ este cel utilizat în mod obișnuit în locuintele noastre.

 4. Utilizarea și stocarea energiei: Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic poate fi utilizată direct pentru alimentarea dispozitivelor și sistemelor electrice din locuință. Dacă producția de energie solară depășește nevoile imediate, energia în exces poate fi direcționată către stocarea în baterii sau înapoi în rețeaua electrică prin intermediul unui contor bidirecțional. Astfel, energia poate fi utilizată ulterior atunci când producția solară este redusă, cum ar fi noaptea sau în zilele înnorate.

 5. Monitorizarea și controlul sistemului: Sistemele fotovoltaice sunt adesea echipate cu tehnologie de monitorizare și control, care permite proprietarului să urmărească performanța sistemului, să verifice cantitatea de energie produsă și consumată, să detecteze eventuale defecțiuni și să optimizeze funcționarea generală a sistemului.

Este important de menționat că eficiența și performanța unui sistem fotovoltaic pot varia în funcție de factori precum expunerea la soare, orientarea și înclinarea panourilor solare, climatul regional și calitatea componentelor utilizate în sistem.

Modul de functionare a unui sistem fotovoltaic:

Compensare cantitativa 1:1

În data de 31.12.2021 a fost aprobată compensarea cantitativă a energiei electrice produse și livrate în rețeaua națională. Astfel, orice kWh injectat în rețea de sistemul tău fotovoltaic, va putea fi consumat oricând în decurs de 24 luni.

Comparatie consum

Pentru un sistem cu o putere instalata de 5kW

Inainte de instalarea sistemului fotovoltaic

Inainte de instalarea sistemului fotovoltaic
Consumul inregistrat intr-o luna, inainte de instalarea sistemului fotovoltaic.

Dupa instalarea sistemului fotovoltaic

Dupa instalarea sistemului fotovoltaic
Se poate observa o scadere de mai mult de 50% la energia consumata din retea

Finantare prin AFM – Casa Verde

Dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate, poți obține până la 20.000 lei nerambursabili pentru panouri fotovoltaice și accesorii. La această sumă se adauga contributia proprie, minim 10%, ce trebuie să fie finanțata de tine, în calitate de proprietar.

Solicită o ofertă personalizată

Te sunăm în cel mai scurt timp pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru casa ta.

Suport clienti
× Scrie-ne!