Stiri

Senatul a aprobat înființarea parcurilor fotovoltaice pe terenuri arabile și pășuni / ”Indiscutabil, viitorul energetic mondial este cel regenerabil”

O lege prin care se pot înființa parcuri fotovoltaice pe terenurile agricole de peste 10 hectare, a fost aprobată de Senat.

Parcuri fotovoltaice

Terenurile agricole mari, cu fertilitate mijlocie, pot contribui în viitor la producerea energiei regenerabile. Este vorba despre terenurile situate în extravilanul localităților, care vor putea fi utilizate ca parcuri fotovoltaice, conform unui proiect legislativ adoptat de Senat.

Proiectul de lege a fost inițiat de către deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic şi vicepreşedinte al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism.

”Indiscutabil, viitorul energetic mondial este cel regenerabil. Prin această inițiativă, România își poate crește capacitatea de a produce energie regenerabilă, implicit de a contribui la scăderea emisiilor de carbon şi la combaterea efectelor schimbărilor climatice”, a menționat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

După votul de aprobare din Senat, proiectul de lege trebuie să fie adoptat și de Camera Deputaților, for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suport clienti
× Scrie-ne!